.st0{fill:#FFFFFF;}

Durata de viață a unui implant dentar: Cum să menținem un zâmbet sănătos și durabil 

 February 22, 2024

Implantul dentar: O soluție modernă pentru restaurarea zâmbetului tău

Implantul dentar reprezintă o inovație remarcabilă în domeniul stomatologiei, oferind o soluție durabilă și estetică pentru restaurarea zâmbetului și a funcției orale.

Această procedură chirurgicală avansată permite înlocuirea unui dinte lipsă sau a mai multor dinți fără a afecta dinții adiacenți sau structura osului maxilarului.

Un implant dentar constă din trei componente principale: implantul propriu-zis, abutmentul și coroana protetică. Implantul este o mică șurubelniță de titan sau alte materiale biocompatibile, care este inserată în osul maxilarului pentru a funcționa ca o rădăcină artificială.

Ce rată de succes au implanturile dentare în cadrul clinicii Infinity Digital Dent?

Implanturile dentare au o rată de succes globală de peste 95% pe o perioadă de 10 ani. De obicei, un implant dentar bine întreținut poate dura zeci de ani.

Cu toate acestea, lucrările dentare montate pe implanturi trebuie înlocuite aproximativ la fiecare 10-15 ani.

Pentru a prelungi durata de viață a implantului, este recomandat ca pacienții să efectueze cel puțin două controale periodice pe an.

În cadrul clinicii Infinity Digital Dent, ne mândrim cu o rată de succes impresionantă, care depășește 99%, în ceea ce privește procedurile de implant dentar.

Aici, punem un accent deosebit pe calitatea și rezultatele tratamentelor stomatologice, iar succesul implanturilor dentare reprezintă un aspect esențial al practicii noastre.

Echipa noastră dedicată se străduiește să ofere cel mai înalt standard de îngrijire pentru fiecare pacient, iar acest lucru se reflectă în rata noastră extraordinară de succes în implementarea implanturilor dentare.

Factori cheie care influențează durata de viață a unui implant dentar

Implantul dentar este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind o alternativă durabilă și estetică la protezele dentare tradiționale. Cu toate acestea, durata de viață a unui implant dentar poate fi influențată de mai mulți factori, iar înțelegerea acestora este crucială pentru menținerea sănătății orale pe termen lung.

Experiența și calificările medicului implantolog

Competența și experiența medicului care efectuează procedura sunt esențiale pentru succesul implantului dentar.

Un medic cu o vastă experiență și pregătire adecvată poate minimiza riscul de complicații și poate asigura o integrare optimă a implantului în osul maxilarului.

La Infinity Digital Dent, echipa noastră este formată din medici stomatologi cu experiență vastă în implantologie dentară și care se angajează să ofere tratamente personalizate și de înaltă calitate.

Tipul de implant dentar ales

Există o varietate de tipuri de implanturi dentare disponibile, iar alegerea potrivită depinde de nevoile individuale ale pacientului.

De la implanturi cu filet unic la implanturi zigomatice sau bazate pe tehnologie avansată, fiecare opțiune vine cu propriile sale avantaje și considerații.

Consultarea cu un medic specialist este esențială pentru a determina cel mai potrivit tip de implant în funcție de anatomia maxilarului și necesitățile specifice ale pacientului.

Calitatea osului

Calitatea osului este un alt factor crucial care poate influența durata de viață a unui implant dentar.

Un os sănătos și suficient de dens este esențial pentru integrarea și stabilizarea implantului.

În unele cazuri, poate fi necesară efectuarea unor proceduri de augmentare osoasă pentru a spori cantitatea și calitatea osului în zona implantului.

Calitatea materialelor și tehnologiilor utilizate

Utilizarea materialelor și echipamentelor de înaltă calitate poate contribui la succesul implantului dentar.
Tehnologiile moderne, precum tomografia computerizată și planificarea digitală, pot asigura o poziționare precisă a implantului și o integrare optimă în structura osului.

Starea generală de sănătate a pacientului

Starea generală de sănătate a pacientului poate influența și ea succesul implantului dentar.

Afecțiuni precum diabetul sau boli parodontale pot afecta capacitatea de vindecare a țesuturilor și pot crește riscul de complicații post-operatorii.

De asemenea, pacienții care suferă de bruxism (scrâșnirea dinților) pot prezenta o uzură excesivă a implanturilor și a coroanelor dentare, ceea ce poate reduce durata lor de viață.

Stil de viață

Obiceiurile legate de stilul de viață, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool, pot afecta și ele durata de viață a implantului dentar.
Fumatul poate îngreuna vindecarea și poate crește riscul de infecții, în timp ce consumul excesiv de alcool poate afecta sănătatea orală și poate compromite integritatea implantului.

Respectarea îngrijirii post-operatorii

O îngrijire adecvată post-operatorie este crucială pentru succesul implantului dentar. Pacienții trebuie să respecte instrucțiunile medicului cu privire la igiena orală și să efectueze vizite regulate de control pentru a preveni infecțiile și alte complicații.

Rutina de îngrijire orală

O igienă orală adecvată este esențială pentru menținerea sănătății implantului dentar pe termen lung.
Periajul regulat, folosirea aței dentare și vizitele regulate la dentist pentru igienizarea profesională pot preveni apariția complicațiilor și pot asigura durabilitatea implantului.

Implantul dentar poate rezista o viață – Mit sau realitate?

Există o concepție greșită conform căreia implanturile dentare sunt soluții pe termen scurt sau necesită înlocuirea periodică.
În realitate, implanturile dentare pot rezista pentru tot restul vieții, cu condiția să se respecte regulile esențiale de îngrijire și sănătate orală.

Iată câțiva pași esențiali pentru a asigura o durată de viață maximă a implantului dentar:

Vizite regulate la medicul stomatolog

Este recomandat să efectuați vizite la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an pentru controale și igienizări profesionale.
Aceste vizite regulate permit identificarea precoce a oricăror probleme și menținerea sănătății generale a gingiilor și a țesuturilor orale.

Igienă orală riguroasă

O igienă orală adecvată este esențială pentru menținerea sănătății implantului dentar.
Periajul dintrețurilor de cel puțin două ori pe zi, folosind o tehnică corectă și utilizând atât periuța de dinți, cât și ața dentară sau alte dispozitive de curățare interdentară, este crucial pentru eliminarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare care pot cauza inflamații și probleme ale gingiilor.

Evitarea obiceiurilor nesănătoase

Fumatul și consumul excesiv de alcool pot afecta negativ sănătatea orală și pot crește riscul de complicații pentru implanturile dentare.
Renunțarea la fumat și limitarea consumului de alcool sunt pași importanți pentru menținerea sănătății orale și a durabilității implantului.

Alimentație echilibrată

O alimentație sănătoasă și echilibrată contribuie la menținerea sănătății generale și a sănătății orale.
Consumul de alimente bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi fructele, legumele, proteinele slabe și produse lactatele, poate spori vindecarea și poate întări țesuturile orale, inclusiv osul care susține implantul dentar.

Monitorizare și intervenție timpurie

Orice simptom neobișnuit sau disconfort în zona implantului dentar trebuie adus imediat la cunoștința medicului stomatolog. O intervenție timpurie poate preveni complicații mai grave și poate contribui la menținerea sănătății și durabilității implantului pe termen lung.

Respectând acești pași esențiali și angajându-vă într-o îngrijire orală adecvată, implanturile dentare pot fi soluții durabile și eficiente pentru înlocuirea dinților lipsă pe tot parcursul vieții.

Implantul dentar reprezintă cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților lipsă. Pentru ca acest tratament să fie eficient, este crucial să beneficiezi de implanturi dentare de înaltă calitate și să ai parte de îngrijire din partea medicilor implantologi experimentați.La clinica Infinity Digital Dent din Constanța, avem medici specializați în implantologie dentară, pregătiți să ofere servicii de cea mai înaltă calitate.

Echipa noastră utilizează aparatură medicală de ultimă generație pentru a asigura rezultate precise și satisfăcătoare pentru pacienți.

Te-ar putea interesa:


Albire dentară profesională – tot ce trebuie să știi


Xerostomia – Sindromul de gură uscată


Dinți ficși în 24 de ore – Mit sau realitate?